Geoffrey Wulleman komt aan boord als managing director bij a2o

Brussel/Hasselt, 2 mei 2023 – a2o, bekend van herbestemmingen en complexe binnenstedelijke projecten in Vlaanderen en Brussel, zet met het aanwerven van de ervaren Geoffrey Wulleman een belangrijke stap naar verdere groei. Ingrid Mees verlaat na 37 jaar het kantoor dat ze in 1986 mee oprichtte. Ze drukte haar stempel op de missie en visie van a2o en bracht het bureau mee tot waar het vandaag staat, met een 50-koppig team en kantoren in Hasselt en Brussel. 

 

a2o was al een tijdje op zoek naar het juiste profiel om het vertrek van architect Ingrid Mees op te vangen. “We wilden niet over één nacht ijs gaan. We kozen bewust voor een manager met een financieel profiel. In de huidige economische context is het financieel beheer van zowel de projecten als de organisatie belangrijker dan ooit. Met Geoffrey erbij professionaliseren we verder deze expertise zonder aan ruimte voor creativiteit in  boeten,” aldus a2o.

 

“Fantastische architecten en stedenbouwkundigen alle middelen geven om te groeien”

 

Gebouwen zijn de rode draad doorheen de carrière van Wulleman (37). Hij vervulde diverse management- en financefuncties bij real estate-spelers zoals de Royal Properties Group, Kumpen (Willemen Construct) en de Weerts Group. In 2021 behaalde hij het postgraduaat Vastgoedkunde aan de KU Leuven.

 

“Ik adem vastgoed. Met deze aanstelling bij één van de toonaangevende Belgische architectenbureaus kom ik echt aan de bron te zitten,” aldus Wulleman. “a2o wil uitgroeien tot de nationale referentie voor herbestemming en complexe binnenstedelijke projecten, waarbij steeds wordt gestreefd om de bestaande structuren zoveel mogelijk te behouden en een maximale flexibiliteit te bekomen naar toekomstige invullingen. Deze visie op hoe we om moeten gaan met het gebouwd patrimonium is heel inspirerend. Mijn eerste doel is dan ook om dit fantastische team van architecten en stedenbouwkundigen verder te stroomlijnen om deze missie optimaal te kunnen realiseren.”

 

Architect gedelegeerd bestuurder Ingrid Mees verlaat het kantoor.

 

Wulleman en Mees werkten de voorbije maanden intensief samen om de overdracht vlot te laten verlopen. Wulleman: “Ingrid heeft a2o mee vormgegeven tot het sterke team van 50 collega’s dat het vandaag is. Dat is een mooie basis om op verder te bouwen.”

 

Na 23 jaar verlaat Ingrid Mees a2o. Ze stond aan de wieg van architectenatelier Vanmuysen-Mees, in 2000 in associatie met architectenbureau Berben,  a2o-architecten, a2o-omgeving en a2o-detail.

 

“Het was fantastisch om dit kantoor mee op te richten, te helpen groeien en zijn plaats te helpen vinden in Limburg, Brussel en ver daarbuiten. Ik wil de volgende jaren nieuwe uitdagingen aangaan in onder andere het ondersteunen van jonge startende bedrijven en meer tijd maken voor familie, vrienden en mezelf. Ik wens Geoffrey en het team het allerbeste en zal natuurlijk vanop de eerste rij blijven genieten van wat ze ondernemen en realiseren.”

Share